camera2

Bologna este unul dintre oraşele cosmopolite ale Italiei şi ne-a cucerit pe loc cu mâncarea, berea bună şi la dolce vita. Dar un alt lucru care ne-a făcut vacanţa în Bologna mai frumoasă a fost studioul lui Caterina şi Valerio, din complexul Funtanir Rooms.

Complexul numără şase camere, toate amenajate în stil industrial. La Funtanir, ţevile fie ţin loc de garderobă, fie sunt folosite pe post de picioare de masă sau de veioză. Până şi cheile camerei vin însoţite de un breloc în formă de ţeavă. :-)

Povestea din spatele complexului Funtanir este una simpatică. În 1946, strada Via Riva di Reno era centrul industrial al Bolognei, iar la numărul 47 a fost ridicat un depozit de instalaţii hidraulice, însoţit de un magazin. Cu timpul, locul a fost convertit în spaţiu de locuit şi aşa s-a născut Funtanir. Valerio a păstrat o parte din elementele şi atmosfera spaţiului original şi a făcut minuni. :-)

Toate camerele de la Funtanir sunt prevăzute cu aer condiţionat, TV, sistem de control al ferestrelor prin telecomandă şi frigider. Fiecare cameră are baie proprie, spaţioasă (sfat pentru fete: există un sistem de iluminare foarte bun deasupra oglinzii, deci vă puteţi aranja fără probleme dimineaţa). Paturile sunt mari, foarte confortabile şi aveţi inclusiv lămpi pentru citit. Bonus points pentru Wi-Fi, care merge perfect.

Complexul prevede şi o terasă cochetă, unde vă puteţi savura în liniştea cafeaua, şi un living foarte hip, care include şi o bucătărie mică. Printre lucrurile care ne-au atras atenţia în living se numără un scuter Vespa galben, un frigider Smeg albastru şi scaunele create chiar de proprietari.

hol_funtanir

Situat pe Via Riva di Reno 47, Funtanir Rooms se află la 10 minute de mers pe jos de Gara Centrală din Bologna. În Piaţa Maggiore se ajunge în maximum 15 minute, iar de acolo, toate atracţiile sunt la îndemână.

Pentru o cameră dublă la Funtanir, aşteptaţi-vă să plătiţi de la 50 EUR pe noapte. Preţurile variază în funcţie de sezon. Îi puteţi contacta pe Caterina şi Valerio direct de pe site-ul lor, fie pe Booking.com sau AirBnb.

TIPS: Un supermarket Pam se află chiar lângă complex, iar dacă sunteţi fani ai berii artizanale, vizavi, pe Riva di Reno 60, găsiţi un magazin de profil, Il Pretesto Beershop. 

Good to know despre Funtanir Rooms

  • Cameră dublă de la 50 euro/noapte si cameră single de la 40 euro/noapte
  • Baie privată
  • Pat mare, confortabil
  • Aer condiţionat şi TV
  • Semnal bun la Wi-Fi
  • Aproape de punctele de atracţie