“Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc, citesc doar o pagină”, spunea Augustin de Hipona.  Din acest punct de vedere, semnul nostru de carte a trecut până acum doar peste câteva foi, dar “lectura” continuă, parcă mai cu spor de la an la an.

Am realizat că ne place să călătorim, dar şi să “farfurim” :), în 2012, când am vizitat împreună Roma. Eram atât de fascinaţi de tot ce ni se întâmpla, de pieţe, de monumente, de oameni, încât am uitat să pozăm vreo farfurie cu mâncare. La următoarea vacanţă, în Barcelona, ne-am învăţat lecţia şi am fotografiat tot ce ne-a trecut prin faţa ochilor. Am venit acasă cu foldere întregi şi multe poveşti bune. Care s-au adunat în timp. Şi continuă să se deruleze, an de an.

Învățăm să călătorim cu fiecare zbor cu avionul, cu fiecare hartă împăturită și despăturită, cu fiecare străduță descoperită, cu fiecare sfat primit de la localnici și cu gusturile și aromele specifice fiecărui oraș pe care îl vizităm. Credem că nu poți cunoaște cu adevărat un loc nou până nu i-ai încercat mâncărurile locale, tradiționale.

Am pus bazele proiectului “Călatorii și farfurii” pentru că vrem să vă împărtășim și vouă experiențele și bucuriile noastre, dar și pentru că ne dorim să învățăm împreună, să descoperim lucruri noi. Nu ne trebuie decât un rucsac și o farfurie cu mâncare!

EL DESPRE EA

“Cu experienţă în comunicarea online, Alexandra crede că este nevoie doar de o plajă şi de un laptop pentru a lucra la capacitate maximă. Locul în care se simte ca acasă este aeroportul, unde îşi cheltuie, de altfel, şi ultimii bani din călătorii. Iubeşte aromele Istanbulului si este jumătatea creativă din bucătăria de acasă. Se declară fană a trattoriilor şi osteriilor italiene şi se orientează uşor dacă are o hartă în mână. Am menţionat că se dă în vânt după sparanghel şi după bezele?”

EA DESPRE EL

“Cătălin este jumătatea curajoasă. Cel care mă împinge de la spate spre mai sus, mai mult și mai bine. Cel care a avut tupeul să-l contacteze pe Avillez pentru a-i lua un interviu. Și ce să vezi, chiar i-a ieșit. Cătă este responsabilul cu planificarea, itinerariile și găsitul adreselor pentru toate locurile în care urmează să ajungem. Când nu face bere în casă, scrie pe foaie noi planuri de călătorie. E de ajuns să decidem că plecăm peste 10 luni în x loc, că până să mă dezmeticesc eu (adică, cam în 5 minute), el a și început research-ul pentru următoarea vacanță. E pasionat de scris, în special de jurnalismul sportiv, dar și de tot ce înseamnă bere artizanală, street food, istorie, hip-hop și NBA. E o adevărată enciclopedie când vine vorba de subiectele astea (chiar dacă nu o recunoaște, din modestie, niciodată). :)”