1. Folosește Skyscanner.ro

Intră pe skyscanner.ro, selectează orașul de plecare, iar la destinație alege opțiunea ”Explorează toate destinațiile”. Ulterior, agregatorul îți va afișa o listă cu toate destinațiile posibile, de la cea mai ieftină la cea mai scumpă. Noi folosim acest truc destul de des pentru a găsi bilete ieftine de avion. Printre cele mai ieftine destinații se numără de obicei Italia, Grecia, Marea Britanie, Belgia și Austria. Depinde totuși de sezon.

2. Abonează-te la newsletterele companiilor aeriene

Majoritatea companiilor aeriene au perioade de promoții, pe care le anunță de obicei în newslettere. Așa că abonează-te la companiile care te interesează și fii printre primii care primesc ofertele.

3. Intră pe Fly4free.com

Pe fly4free.com găsești zilnic opțiuni de bilete ieftine de avion și hoteluri din întreaga lume. Poți selecta opțiunea ”I fly for major EU airports” și ulterior ”Romania” pentru a vedea ofertele pentru zborurile cu plecare din țară.

4. Fii flexibil cu datele

Ai șanse mai mari să găsești bilete ieftine de avion dacă eviți weekendurile și sărbătorile. De regulă, zborurile care au loc marțea, miercurea sau joia au și cele mai bune prețuri.

5. Călătorește cu bagaj de mână

Nu mai este neapărat cazul nostru când zburăm cu Vladimir 😂, dar dacă călătorești fără bagaj de cală, economisești serios când vine vorba de prețul biletului de avion. Pack light și bucură-te de banii care îți rămân în portofel.

6. Evită sezonul de vârf

De altfel, este și pontul nostru preferat. Și noi evităm să călătorim în high season (cum ar fi Iulie și August pentru Europa) pentru că atunci sunt de obicei cele mai mari costuri la cazare și tot atunci, din cauza aglomerării aeroporturilor, se întâmplă și multe evenimente neplăcute precum zboruri amânate sau anulate.