Instagram-ul este, definitely, una dintre platformele de social media care îmi plac cel mai mult. Uşor de accesat, de folosit, de urmărit. Vesel, util, colorat. În plus, nu mă oboseşte aşa cum tinde Facebook-ul să o facă de foarte multe ori. Due to these reasons, am creat seria de articole #InstaFavourites pe care o vom popula cu conturi mişto de urmărit şi nu numai. Pentru început, iată cei 11 foodies români ale căror conturi ne bucură şi ne inspiră deopotrivă.

Mentă şi Rozmarin

Also known as Andra Constantinescu. Culinary Arts Student la University of West London, food and travel blogger şi private chef. Atenţie, postările ei creează dependenţă!

Foodie Family

Cei de la Foodie Family sunt foodies călătoresc mult şi experimentează şi mai mult. Reţete inedite, tehnici moderne, deserturi superbe şi recomandări de restaurante. Pe toate le găsim la ei.

Mazilique

O ştim de la Good Food (de care ne e tare dor!), dar şi de la mazilique.ro. Mai nou, şi de la Mazilique Studio, locul unde găteşte minunăţiile postate pe blog şi unde organizează evenimente pentru foodies şi nu numai.

Safe to say, #moderation was never my strongest suit

A photo posted by Cristina Mazilu (@mazilique) on

Adelicii

Adela Trofin. Unul dintre food bloggerii & foodies cu adevărat pasionaţi de gastronomie. Documentează cu atenţie subiecte food related nu numai în imagini, dar şi pe blog, acolo unde ne-am îndrăgostit prima oară de postările ei.

Taste Bazaar

Andreea, de la Taste Bazaar este o sursă excelentă de tips&tricks în materie de mâncare. Găsim pe contul ei foodies alerts din pieţe şi supermarketuri, dar şi recomandări de localuri cu mâncare bună din Bucureşti şi din ţară.

#delicious #seafood #soup with #garlicbread @il_locale #herastrau #bucharest #foodofbucharest #illocale #newintown

A photo posted by Andreea Grecu (@tastebazaar) on

Veg Studio

Veg Studio înseamnă Andie şi Kiss the Cook. Fotografie, plante felurite, workshop-uri şi reţete cu ingrediente de sezon. Altfel spus, lots of joy for foodies.

Wine and Knives

Mădălin de la Wine and Knives ne ţine la curent, pe Instagram, cu tot ce e nou şi bun în Bucureşti când vine vorba de mâncare. Tot de la el primim recomandări de vinuri faine pe care le testează. De poftit, mai poftim şi la reţetele pe care le pregăteşte.

Prep was fun for #romacuelectrolux

A photo posted by @wineandknives on

Oana Coantă

Cunoscută şi sub numele de “Oana de la Bistro”, adică de la Bistro del’Arte, din Braşov, unde este chef şi owner. Ne bucură scroll-atul prin feedul de Instagram cu reţete noi pregătite cu ingrediente locale, dar şi cu combinaţii inedite de arome, veşti noi de la Bistro şi poveşti despre oameni şi locuri.

#local #trout with fresh #clams, buttered #chard, crispy beet and grapefruit #sabayon #eatfresh

A photo posted by Oana Coanta (@oana_coanta) on

Prăjiturela

Noi îi spunem simplu, “Prăji”. Cea care pregăteşte deserturi simple, dar super gustoase, cea care ne ajută cu câte-un truc pentru a găti mai rapid şi mai eficient şi care ne inspiră săptămânal cu idei pentru micul dejun. Iubeşte plimbatul pe bicicletă şi outfit-urile colorate.

Anason cu Lapte

Cristina, stabilită şi ea în Londra, e sursa de insights din bucătăria localului Ottolenghi Islington, acolo unde pregăteşte deserturi deosebite. În timpul liber, pozează tot ce mănâncă (cel puţin aşa pare) şi ne ţine la curent cu evenimentele din capitala Angliei.

Meat The Foodie

Pe Alexandra o ştim acum drept #girlboss pentru că a reuşit în foarte scurt timp să preia postul de bucătar şef al unui local renumit din Londra. Găteşte pentru sute, chiar mii de persoane şi adoră să facă asta. Contul ei este exact atât de interesant pe cât vă aşteptaţi.

Check them out! :-)

Semnatura-Alexandra