Mulți dintre noi lucrăm de acasă în aceste zile. Uneori, poate chiar mai mult decât o făceam în mod normal. Tocmai din acest motiv nu trebuie să uităm cât de importantă e o masă bună. Ok, poate că unii ne-am (re)descoperit skill-urile din bucătărie în această perioadă, dar ce se întâmplă dacă vrem să mâncăm și ”ceva mai bun”? Pentru că industria horeca are de suferit mult în această perioadă, recomandarea noastră este să îi ajutăm cât de mult putem pe oamenii din spatele restaurantelor preferate. Doar așa putem să ne asigurăm că le vom trece din nou pragul. Mai jos, am pregătit o listă cu locurile care s-au adaptat în momente de criză și de unde puteți comanda de mâncare în perioada următoare.

 

BUCUREȘTI:

Subzistența.ro: Adi Hădean (Meatic), Radu Dumitrescu (Voilà) și Marius Tudiosiei (Băcănia Veche) au lansat subzistenta.ro, o platformă online unde fiecare dintre ei propune câteva preparate delicioase. Comenzile se fac direct pe site, cu minimum 48 de ore înainte.

Balls:  Ala Dumitrache vă aduce la ușă un sos marinara genial și multe alte ingrediente de bună calitate, de la paste și pâine la mozarella, parmezan sau castraveți murați. Detalii, pe pagina de Facebook. În plus, sâmbătă, 11 aprilie, veți putea comanda din nou chiftele de la Balls prin Uber Eats sau Glovo – detalii aici.

Kane: Cei de la Kane pregătesc zilnic mese calde pentru medici și asistente. În plus, în fiecare zi, poți comanda de la Kane după ora 18:00, prin Uber Eats, iar restaurantul donează în numele tău încă o porție către un cadru medical. Detalii, pe pagina lor de Facebook.

Băcănia Veche – Ioana și Marius Tudosiei gătesc în băcănie mâncare proaspătă, din ingrediente locale și o livrează în mai multe zone din București și împrejurimi. Gasiți pe site-ul lor meniul, care se schimbă zilnic, precum și toate condițiile de livrare.

Voilà – Pe lângă preparatele de pe subzistenta.ro, de care vă ziceam mai sus, de la bistro-ul lui Radu Dumitrescu se pot comanda și niște vinuri excelente. Pentru detalii, lăsați un mesaj privat pe pagina de Facebook Voilà.

Lovin’ Winebar & Bistro – Și la Lovin’ e tot despre vin bun și mâncare cu suflet. Pe rezervare, cum le place lor să le zică, așa că săriți cu un mesaj pe Facebook.

NOUA: Alex Petricean și echipa lui aduc noua bucătărie românească la voi acasă. NOUA propune două tipuri de meniu (pentru două, respectiv patru persoane), care se vor schimbă o dată la câteva zile, plus burgerul românesc, care vine la pachet cu o sticlă de bere artizanală. Găsiți meniul și toate detaliile pe Facebook. Au și meniu pentru masa de Paște.

Maize – Daniel Pălici și echipa se întorc în bucătărie pentru ”Maize at home” și vor concepe un meniu special pentru livrare. Informații, pe pagina lor de Facebook.

Mahala – Echipa condusă de Sorin Cucu pregătește mâncare româneasca with a twist. În această perioadă, tot meniul de la Mahala este disponibil pentru livrare, iar pe pagina de Facebook vei găsi, în fiecare zi, și câteva preparate speciale.

Coclinta Brasserie – Și sora mai mică a restaurantului Mahala de mai sus pregătește mâncare pentru ”la pachet”. Meniul e plin de coclinte (turte pe vatră) umplute cu tot felul de soiuri de carne și/sau brânzeturi. Aveți pe Facebook toate detaliile despre cum poți face comanda.

The Artist – Restaurantul deschis de Mihaela și Paul Oppenkamp, unul dintre numele grele ale fine dining-ului bucureștean, a lansat un meniu exclusiv pentru livrare. Toate detaliile sunt pe pagina de Facebook dedicată.

Anika – Alexandru Dumitru pune la borcan câteva preparate, să ne putem bucura de o experiență culinară în adevăratul sens al cuvântului. În plus, la livrare sunt disponibile și câteva sticle de vin atent selectate de Andrei Popa. Puteți să-i urmăriți pe pagina lor de Facebook. Au și meniu de Paște.

Noeme – Fostul bistro GUXT are acum un meniu de drive-in & delivery și aduce casual fine dining la tine în sufragerie. Din meniu nu lipsesc nici sticlele de vin sau berile artizanale. Detalii pe Facebook.

Moșia Corbeanca – Bogdan Doltu și echipa lui de la Moșia Corbeanca schimbă meniul de preparate o dată la două zile și livrează în București și împrejurimi. Au și meniu pentru masa de Paște. Mai multe detalii, pe pagina lor de Facebook.

Restaurant Ciao Niki – Nicuța Enache vine în ajutorul amatorilor de mâncare italiană cu un meniu de livrare bine pus la punct. Nu lipsesc de aici pastele, tipurile de risotto, salatele sau farfuriile cu antipasti din ingrediente de calitate. Vedeți meniul pe pagina de Facebook.

Centocitta – Trattoria deschisă de Toni Godeanu și Răzvan Buruiană scoate din cuptor una dintre cele mai bune pizza din București. Din meniul restrâns, croit special pentru takeaway și delivery, mai fac parte puccia (chifle italiene) umplute cu tot felul de bunătăți, foccacia și ceva platouri. Toate detaliile sunt aici.

Pasta del Poppolo – Cel mai simpatic pasta bar din oraș ne încântă cu paste și vin bun. Au și un Facebook Shop simpatic, de unde vă puteți alege pastele, sosurile și topping-urile preferate.

Buoni e bravi – Pe lângă pizza la felie, cei de la Buoni e bravi livrează și meniuri cu supă + garnitură + fel principal, sandwich-uri sau croissante. Toate detalii, pe pagina lor de Facebook.

Raionul Floreasca – Pentru amatorii de pește (și nu numai), Raionul Floreasca livrează atât pește și fructe de mare proaspete, gata de gătit acasă, cât și unele preparate din meniu. Detalii pe site-ul dedicat.

La Pescaderia by Alioli – Tot pește proaspăt, dar și preparate gătite, găsiți în meniul de la Pescaderie. În plus, 10% din valoarea comenzilor online merge către Crucea Roșie. Citiți mai multe pe pagina de Facebook.

Mesange Fromagerie – Dacă vi se face poftă de ceva brânzeturi bune, puteți să faceți o comandă la ei. Aria de acoperire: 10 km față de magazinul lor din Intrarea Tudor Ștefan numărul 9. Mai multe detalii pe pagina de Facebook.

Simbio – Preparatele din meniul de la Simbio sunt acum disponibile pentru livrare pe Uber Eats și Glovo. Au inclusiv opțiuni de brunch. Toate noutățile sunt postate pe Facebook.

Tasting Room by Ethic Wine – Confit de rață, sarmale, ardei umpluți sau ciorbe – sunt doar câteva dintre preparatele din meniul de la Tasting Room care sunt disponibile pentru livrare. Meniul complet e pe pagina de Facebook. Au și meniu de Paște.

Mara Mura – Rămânem la capitolul deserturi și trebuie să îți menționăm și pe cei de la Mara Mura Ateneu. Biscuiți, ciocolată de casă, prăjituri sau torturi – le găsiți pe toate pe site-ul lor. Detalii, aici.

Fika18 – La ei veți găsi cele mai bune croissante din oraș. În plus, la 6 croissante comandate, livrarea este gratuită. Detalii pe Instagram.

Paninaro – Melinda de la Paninaro vine cu o alternativă la pasca și cozonacul de pus pe masa de Paște și propune canele și prăjituri cu albuș de ou și banane. Comenzile se fac până pe 16 aprilie. Detaliile sunt aici.

 

BRAȘOV:

Bistro de l’arte – Până ne întoarcem la bistro-ul minunat al Oanei Coantă, aplaudăm inițiativa de a livra mâncare proaspătă pentru brașoveni. Așadar, pentru cei din zonă, detalii aici.

 

SIBIU:

Syndicat Gourmet – Restaurantul lui Ioan Bebeșelea are un formular special pentru comenzi de mâncare bună în Sibiu.

 

SF. GHEORGHE:

Szikra – În restaurantul Mădălinei Santa ne dorim să ajungem imediat ce trecem de această perioadă. Până atunci, dacă sunteți din Sfântu Gheorghe, găsiți detalii despre livrare aici.

 

Lista rămâne deschisă. Dacă mai știți oameni și locuri faine care merită menționate aici, vă rugăm să ne scrieți în comentarii.