Până se deschid terasele, ne bucurăm de weekend-uri și de mâncarea din restaurantele noastre preferate – fie livrată acasă, fie ridicată direct din locații. Și pentru că și acest sfârșit de săptămână se anunță unul plin, continuăm seria #BunDeWeekend și vorbim despre ce lucruri speciale se mai întâmplă pe scena culinară din București.

 • Paninaro vine cu multe idei faine pentru brunch-ul de weekend. Bunătățile pregătite de Melinda Teohari & team – printre care se numără philly cheese senviș, burgerul cu măduvioară de vită, hummus cu leurdă sau salata cu vinete despre care am auzit atâtea lucruri bune – sunt disponibile pe livrari.panina.ro. Sau, dacă vreți să faceți să faceți o plimbare, le puteți ridica chiar voi din Luterană nr. 3. Mai mult decât atât, Paninaro a devenit și un punct de desfacere pentru producători locali & întreprinzători mici, așa că mai puteți găsi la ei, printre altele, verdețuri de la Grădina Corbilor, bujori de la Florile Cezarei, măști din hârtie sintetică de la Papermonks sau oțet Cerbul Acru. Detalii, aici.
 • Cei de la NOUA se gândesc la bucureștenii care călătoresc pentru mâncare (hihi). Așa că Alex Petricean a gândit pentru weekend-ul ăsta un meniu inspirat dintr-o călătorie făcută în Tokyo, prin 2019. Vorbim despre un fusion japonez-românesc, unde găsim ramen cu afumătură de porc, yakitori cu pui de Câmpulung și Mochi cu umplutură de cozonac. Detalii, aici.
 • Papila își reia activitatea după o pauză de aproape două luni. Supele, ciorbele și sandvișurile care i-au consacrat (dar și niște piureuri interesante) sunt disponibile pentru pick-up din Sfinților Nr. 6. Detalii, aici.
 • Energiea se redeschide și are un meniu takeaway. Comenzile se pot face telefonic, dinainte, și pot fi ridicate direct de la restaurant. Găsiți toate detaliile aici.
 • Balls reia câteva dintre preparatele din weekend-ul trecut (cel aniversar, yay), așa că veți găsi și sâmbătă Sfânta Treimeatballs și The Greek, dar și Mimosas de băut. Detalii, aici.
 • Cei de la Arrosticini continuă proiectul ”Redescoperă oaia românească” și propun un kit de gătit acasă, dezvoltat împreună cu Ioan Bebeșelea de la Syndicat Gourmet din Sibiu. În kit e inclusă și un vas de lut. Toate detaliile sunt aici.
 • There’s a new place in town: Love You Choux. Andreea Moldovan (fostă concurentă MasterChef) și-a deschis propria cofetărie pe Calea Victoriei 136, iar vedetele din vitrină sunt choux-uri de toate felurile. Dacă aveți drum prin zonă, neapărat să le faceți o vizită. Am înțeles că se dau ca pâinea caldă. Detalii, aici.
 • FlipFlop are în acest weekend hamsii cu mămăligă și mujdei – special pentru cei cărora le e dor de mare. Detalii, aici.
 • Friddi Gelato sunt renumiți pentru gelato și sorbetto, dar au și un tiramisu bun de tot. Și acum vine și cu un packaging foarte fain, iar borcanul poate fi refolosit. Detalii, aici.
 • Mikkeller București, cel mai apreciat loc cu bere craft din oraș, trece pe crowlere. Practic, au un sistem prin care îmbuteliază în doze berea pe care o au la dozator. Astfel, vă puteți bucura de bere proaspătă la pachet. Mai mult decât atât, cei de la Mikkeller au și un meniu de mâncare de luat la pachet – detalii aici.
 • Bread and Butter Bakery au deschis lista de comenzi pentru cozonaci – pentru că săptămâna viitoare e Înălțarea. Detalii despre pachetul special pregătit de ei, aici.
 • Cei de la Pescaderia Alioli au tot timpul în meniu pește și fructe de mare proaspete și preparate care ne duc cu gândul la o vacanță în Spania. Mai mult decât atât, pe acest final de săptămână vin și cu o ofertă de 1+1 la orice sopa de mariscos comandată. Detalii, aici.
 • Animaletto Pizza pregăteste un kit de picnic și ne încurajează să ieșim și să mâncăm afară – în parcuri sau în spații verzi. Detalii, aici.

Să vă bucurați de weekend, încurajați afacerile locale, fiți responsabili și stay safe!

FOTO: Paninaro