grill_champions_tour_2016 (8)

O dată pe an, un eveniment super fain celebrează mâncarea bine preparată la grătar, pe cei care o pregătesc, dar și echipamentele folosite, pe care nu ai cum să nu le observi și admiri. Acesta este Grill Champions Tour.

Anul acesta, la invitația bunilor noștri prieteni de la campinggrill.ro și Grill Society, am avut plăcerea să participăm la cea de a VII a ediție a evenimentului, desfășurată pe terasa Restaurantului Diplomat pe o vreme caldă și însorită, care ne-a mers direct la inimă.

Ce ne-a fost dat să trăim în acele căteva ore (a se citi mâncăm) se poate descrie în cuvinte precum savuros, delicios, nemaipomenit de gustos, de te lingi pe degete. Also, petrecerea nu a fost doar motiv de desfătare a papilelor, dar și prilej de socializare și relaxare. Mâncarea adună oamenii la un loc și îi îndeamnă să se bucure așa că imediat ce am ajuns, iar primul aperitiv a fost servit (alongside some awesome wine from Viile Metamorfosis), au apărut și zâmbetele pe chipul tuturor cei prezenți la eveniment. Și nu s-au mai desprins până seară târziu. :-)

Vedetele evenimentului au fost, desigur, invitații speciali: Steve Westerby de la “The European All Star BBQ Team”, Camillo Tomanek alias Don Caruso BBQ și Marco Greulich de la Don Marco’s BB. Cei trei campioni mondiali ne-au răsfățat cu un meniu constând în 5 feluri preparate la grătar.

grill_champions_tour_2016 (2)

Nu-i nevoie să vă mai spun că n-am reușit să stăm pe scaune, la masă, decât în timpul în care am mâncat efectiv. În restul timpului ne-am perindat pe lângă maeștri, am tras cu ochiul la modul în care pregătesc mâncarea și am așteptat nerăbdători (de fiecare dată! ) momentul servirii. Când nu urmăream procesul pregătirii, admiram grătarele folosite și funcțiile lor (și făceam și planul de achiziție, ofc-soon to come). Puteți și voi să vă clătiți ochii aici: campingrill.ro

grill_champions_tour_2016 (4)

grill_champions_tour_2016 (9)

Evenimentul a fost prezentat de moderatorii și prietenii noștri, Florin Itu aka Crazy Mother Cooker și Marius Tudosiei de la Băcănia Veche, responsabili cu buna dispoziție. :-)

Am râs, am admirat, ne-am delectat cu câteva pahare de vin bun și am mâncat pe rând focaccia moale și aromată și cel mai bun somon ever (nu folosesc “cea mai”, “cel mai” prea des), un piept de pui mustos cu adevărat, cele mai mari cotlete de porc pe care le-am văzut vreodată :) cu o super crustă de parmezan , steakuri de vită de Argentina cu ciabatta unsă cu unt și chipottle (deși vita a fost incredibil de gustoasă, m-am înfipt în pâinea cu unt like there whas no tomorrow și nu, n-am fost singură) și un deșert în ton cu ziua însorită: înghețată fină de vanilie cu căpșune și sos de fructe de pădure, peste care a fost presărat cel mai bun crumble pe care l-am gustat vreodată-biscuiți amaretti pisați, cu alune prăjite și fulgi de migdale … totul afumat în grătar.

grill_champions_tour_chicken

grill_champions_tour_2016 (7)

grill_champions_tour_2016 (3)

grill_champions_tour_2016 (1)

grill_champions_tour_2016 (5)

La final de zi, Adi ne-a dat voie să ne aventurăm pe lângă ingredientele rămase de la desert așa că am luat problema în propriile mâini (adică o lingură) și m-am instalat confortabil lângă tava cu crumble. Am găsit și un tub cu sos de fructe și am rămas acolo cam până când au plecat toți invitații. Atât a fost de frumos.

Vă spun sigur… abia așteptăm ediția de anul viitor!

Semnatura-Alexandra