simbio_hot_dogs

Prima ediţie a Gourmet Festival, desfăşurată anul acesta în weekendul 3-5 iunie, ne-a luat complet pe nepregătite.

Ajunşi în spaţiul dedicat festivalului (zona Drive In a Băneasa Shopping City), ne-am surprins puţin buimăciţi de diversitatea zonelor amenajate, a tipurilor de mâncare pregătite de localurile participante, a băuturilor servite şi lista poate continua.

Ne-a fost greu să decidem către ce să ne îndreptăm mai întâi, dar am început încet cu câte un French Dog (hot dog cu carne de mangaliţă, ceapă caramelizată, sos de muştar şi fondue de gouda) şi un Wake Up Dog (hot dog cu carne de mangaliţă, salată de ouă şi castraveţi muraţi şi jalapeno) de la Simbio, prietenii noştri mai vechi! Şi nu ne-a părut rău deloc.

Următorul drum l-am făcut spre Ground Zero. Un Morning Glory pentru mine şi un Imperial Fuck pentru el, să continuăm ziua frumos. :-)

grounded_stork

Pe parcursul zilei petrecute la Gourmet ne-am mai răsfăţat cu pljeskavica de la Marius – Băcănia Veche, plăcinte de la Vatra Neamului, sandviş cu pulled duck de la Furculision, pimientos de Padron de la La Finca Alioli, lasagna şi ravioli cu ragu (chiar ca la mama lor!) de la GRANO. Also, Yorkshire Puddings cu căpşune şi reducţie de vin pregătite de La PrăjiturEla la standul Electrolux.

pljeskavica_bacania_veche

finca_pimientos

lasagna_grano

electrolux_la_prajiturela

electrolux_praji

În ziua următoare am mai avut parte de un pork belly super crocant cu cele mai mişto legume murate de la NORMA, tocăniţă de struţ şi sarmale cu hribi de la Marius – Băcănia Veche, rapane de la Restaurant Pescăruş şi un curry demenţial cu miel, de la Taj Indian Restaurant. Ofc, şi mai multă bere de la Zăganu și Ground Zero Beer. Pentru acasă, am luat paste cu trufe de la La Bottega del Tartufo, gem de mure de pădure, sirop de soc şi pate de raţă de la Hadar Chalet.

tocanita_de_strut_gourmet_festival

electrolux_gourmet_festival

pate_rata_hadar_chalet

Pare că am reuşit destul de repede să ne dezbuimăcim până la urmă, nu-i aşa? :-) Hehe. Am mai fi încercat cel puţin alte 4-5 preparate, dar (deşi nu pare) şi stomacurile noastre au o limită.

Ne-a impresionat serios organizarea festivalului, de la delimitarea zonelor cu preparate în funcţie de specific şi rol, la amenajarea corturilor Electrolux în care au avut loc show-urile de live cooking, până la viteza cu care s-au mişcat cei care curăţau mesele de pretutindeni şi chiar până la curăţenia din toaletele amplasate (true story: o puştoaică de vreo 10 anişori, ceva mai umblată, îi spunea alteia: “Wooow, ai văzut ce curat e acolo? E cea mai curată toaletă publică în care am intrat vreodată, nici în America nu erau aşa” – şi, as we know, gura copilului adevăr grăieşte).

gourmet_festival_map

Atmosferă super cozy, muzică faină, mâncare cu adevărat bună şi mulţi-mulţi prieteni (n-am reuşit să ajungem dintr-un colt în altul fără să ne oprim de cel puţin 2-3 pentru a sta la taclale cu oameni dragi nouă, which was lovely). Gourmet Festival este, cu siguranţă, una dintre cele mai mişto chestii care i s-au întâmplat Bucureştiului lately.

Abia aştept următoarea ediţie. Felicitări organizatorilor şi tuturor celor ne-au hrănit şi ne-au hidratat bine în cele trei zile de eveniment. Sunteţi dovada vie că şi la noi se poate!

gourmet festival

Semnatura-Alexandra