Până să se încheie săptămâna, mai sunt câteva evenimente simpatice prin București în acest weekend despre care credem că ar fi bine să știți. Mai mult decât atât, începând de luni, 1 iunie, se redeschid și terasele – am făcut o selecție mai jos.

  • Sâmbătă, la Balls, Alexandra Blaș (@meatthefoodie & blas.ro) gătește chiftele și pandișpan. Alexandra s-a întors de curând în România, după ce și-a petrecut câțiva ani în bucătăriile din Londra – unde a fost, pe rând, pe rând, sous chef la Bistrotheque și head chef la DropShot Coffee. Detalii despre eveniment, aici.
  • Voilà se transformă în cherhana pentru o zi. Radu Dumitrescu gătește storceag, ciorbă de pește cu cartofi, plachie de caras, somn la tigaie și alte nebunii. Totul vine și cu o selecție faină de vinuri de la Via Viticola – de la aligote-ul ”Caii de la Letea” la feteasca neagră ”Epiphanie”. Mai multe detalii, aici.
  • Și tot Radu Dumitrescu a colaborat cu Arrosticini pentru niște kit-uri pe bază de rasol de berbecuț care pot fi pregătite acasă. Detaliile sunt aici.
  • La NOUA găsim în acest weekend borș de pește și midii de Marea Neagră. Mai multe detalii despre meniu, aici.
  • Simbio are acum propriul magazin online, realizat împreună cu cei de la Beefast. Găsiți toate produsele din meniu pe livrari.simbio.ro.
  • Beer Institute a redeschis magazinul din Agora Floreasca, așa că dacă ești prin zonă și vrei să cumperi niște bere bună, fă-le o vizită. Detalii aici.
  • Grain Trip ia din nou comenzi pentru pannetone și cozonaci. Toate detaliile sunt aici.
  • Pain Plaisir se mută din Dorobanți în Floreasca. Noul magazin se va deschide pe 1 iunie pe Puțul lui Zamfir Nr. 60. Detalii, aici.

Și câteva idei de restaurante care își deschid terasele de la 1 iunie:

Mai mult decât atât, în această săptămână s-a lansat un nou serviciu de food delivery – Bolt Food. Sunt peste 100 de restaurante dintre care poți alege, iar până pe 3 iunie, livrarea este gratuită în limita a 4 kilometri.

FOTO: @meatthefoodie