• ACASĂ
  • DESPRE
  • CĂLĂTORII
    • DESTINAȚII
      • BELGIA
        • BRUXELLES
      • BULGARIA
        • VELIKO TARNOVO
      • CEHIA
        • PRAGA
      • GERMANIA
        • BERLIN
      • ITALIA
        • BOLOGNA
        • FLORENȚA
        • LUCCA
        • MILANO
        • MODENA
        • PISA
        • ROMA
        • VENEȚIA
      • MAREA BRITANIE
        • LONDRA
      • MAROC
        • MARRAKECH
      • PORTUGALIA
        • LISABONA
      • ROMÂNIA
        • BRAŞOV
        • SIBIU
      • SPANIA
        • BARCELONA
        • MADRID
      • TURCIA
        • ISTANBUL
      • THAILANDA
        • KOH SAMUI
    • ITINERARII
    • TIPS & TRICKS
    • UNDE STĂM
  • FARFURII
    • DESTINAȚII CULINARE
      • BELGIA
        • BRUXELLES
      • BULGARIA
      • CEHIA
        • PRAGA
      • GERMANIA
        • BERLIN
      • ITALIA
        • BOLOGNA
        • FLORENȚA
        • LUCCA
        • MILANO
        • PISA
        • MODENA
        • ROMA
        • TORINO
        • VENEȚIA
      • MAREA BRITANIE
        • LONDRA
      • PORTUGALIA
        • LISABONA
      • ROMÂNIA
        • BRAȘOV
        • CLUJ
      • SPANIA
        • BARCELONA
      • TURCIA
        • ISTANBUL
    • REȚETE
    • UNDE MÂNCĂM?
  • OAMENI
    • AFICIONADOS
    • BLOGGERI
    • CĂLĂTORI
    • CHEFS
    • FOODIES
  • DE ZI CU ZI
    • EVENIMENTE
    • NOUTĂȚI
    • RECOMANDĂM
      • CĂRȚI
      • FILME
      • LOCURI
      • STICLE
      • MUZICĂ
  • CONTACT
Calatorii si Farfurii
Menu
  • ACASĂ
  • DESPRE
  • CĂLĂTORII
    • DESTINAȚII
      • BELGIA
        • BRUXELLES
      • BULGARIA
        • VELIKO TARNOVO
      • CEHIA
        • PRAGA
      • GERMANIA
        • BERLIN
      • ITALIA
        • BOLOGNA
        • FLORENȚA
        • LUCCA
        • MILANO
        • MODENA
        • PISA
        • ROMA
        • VENEȚIA
      • MAREA BRITANIE
        • LONDRA
      • MAROC
        • MARRAKECH
      • PORTUGALIA
        • LISABONA
      • ROMÂNIA
        • BRAŞOV
        • SIBIU
      • SPANIA
        • BARCELONA
        • MADRID
      • TURCIA
        • ISTANBUL
      • THAILANDA
        • KOH SAMUI
    • ITINERARII
    • TIPS & TRICKS
    • UNDE STĂM
  • FARFURII
    • DESTINAȚII CULINARE
      • BELGIA
        • BRUXELLES
      • BULGARIA
      • CEHIA
        • PRAGA
      • GERMANIA
        • BERLIN
      • ITALIA
        • BOLOGNA
        • FLORENȚA
        • LUCCA
        • MILANO
        • PISA
        • MODENA
        • ROMA
        • TORINO
        • VENEȚIA
      • MAREA BRITANIE
        • LONDRA
      • PORTUGALIA
        • LISABONA
      • ROMÂNIA
        • BRAȘOV
        • CLUJ
      • SPANIA
        • BARCELONA
      • TURCIA
        • ISTANBUL
    • REȚETE
    • UNDE MÂNCĂM?
  • OAMENI
    • AFICIONADOS
    • BLOGGERI
    • CĂLĂTORI
    • CHEFS
    • FOODIES
  • DE ZI CU ZI
    • EVENIMENTE
    • NOUTĂȚI
    • RECOMANDĂM
      • CĂRȚI
      • FILME
      • LOCURI
      • STICLE
      • MUZICĂ
  • CONTACT

Rețetă: Banana bread, zis şi checul „Ce mă fac eu cu bananele astea?”

Alexandra September 12, 2019     No Comment    

Pentru că nu e pe bune o pâine (vezi „bread”) ci chiar un soi de chec. Un chec pe care-l pregăteşti exact în momentul în care realizezi că în coşul cu fructe din sufragerie zac vreo 3 banane uitate acolo de cel puţin o săptămână. Ni se întâmplă tuturor să uităm de ele. Nu-i un capăt de ţară.

Dar! De cele mai multe ori poţi refolosi fructele care par pe ducă. Fie că le transformi într-un crumble, o plăcintă sau le cureţi şi amesteci cu puţină îngheţată şi nişte pişcoturi, fie că le încorporezi într-un aluat, rezultatul va fi la fel de fain şi de mulţumitor pentru papile, dar şi pentru conştiinţă.

Iar pentru că pe mine, destul de recent, mă rodea conştiinţa cu privire la bananele maronii (bietele…) din fructieră, am pus o mână pe mixer şi una pe bol şi-am pregătit o banana bread din care, îţi spun, n-a mai rămas nimic. Şi îţi mai spun şi cum să faci şi tu la fel.

 

INGREDIENTE BANANA BREAD:

3 banane foarte bine coapte (aproape negre)
120g unt
250g zahar
2 oua
60 ml lapte
1 pastaie de vanilie
500g faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita de sare
o mana de cocoa nibs (sau chocolate chips, alune ori ce iti e tie pe plac)

 

MOD DE PREPARARE BANANA BREAD:

Încinge cuptorul la 180 de grade Celsius sau 160, cu ventilaţie.

Bate 120 de grame de unt cu vreo 250 de grame de zahăr bine de tot. Dacă preferi mai puţin dulce, poţi să mai scazi puţin din cantitate. Adaugă ouăle şi mixează din nou la viteză medie. Apoi, toarnă ¼ cană de lapte şi adaugă conţinutul unei păstăi de vanilie (sau câţiva stropi de extract). Pasează cele 3 banane (musai să fie foarte, foarte bine coapte) cu o furculiţă şi încorporează-le în compoziţie.

Într-un bol separat, amestecă 500 de grame de făină cu 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu şi ½ linguriţă de sare. Pune-le acum în primul bol şi mixează până obţii un aluat omogen. Dacă îţi sunt pe plac, poţi încorpora cu spatula şi nişte chocolate chips ori nişte nuci/alune tocate mărunt. Eu am pus o jumătate de mână de spărtură de cacao pentru gustul său amărui care-mi bucură papilele.

Toarnă compoziţia într-o formă de chec (eu am folosit una aparent cam micuţă – de-asta mi-a crescut checul precum un dinozaur, dar tu poţî folosi una mai mare, cam de 25 cm). Pentru decor, taie o banană în felii egale şi aşază-le în formă, deasupra aluatului. Dă checul la cuptor cam 55-65 de minute.

Lasă checul la răcit. Apoi pudrează-l cu puţin zahăr şi taie-l în felii spre deliciul tău şi al celor cu care îl vei împărţi.

Sharing is always caring!

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)
  • Click to share on Reddit (Opens in new window)
  • Click to print (Opens in new window)
FARFURII REȚETE
banana breadchocolate chipsdesert cu bananedeserturi usoare

Related Articles

Rețetă: Cele mai bune pancakes
Unde să mănânci în Barcelona: 8 restaurante de încercat
Top 10 experiențe culinare trăite de noi în 2018

Leave a Reply Cancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Suntem Alexandra şi Cătălin, doi oameni dependenţi de biletele de avion. Ne petrecem vacanţele cu harta în mână, iar primele obiective pe care le vizităm într-un loc nou sunt restaurantele. Iubim oraşele care zumzăie, poveştile bine spuse şi berea bună. Dacă te regăseşti vreun pic în cele de mai sus, hai să ne citeşti!

Călătorim şi pe…

Călătorim şi pe…
Instagram post 2192305974543857521_2818008732 Ați fost cuminți? 😊🎅❤️
. . . 
#christmasmarket #sibiu #romania #transylvania #visitromania #romaniafrumoasa  #romaniatravel #wheninromania #romania🇹🇩 #romaniamea #sibiu❤️ #sibiumylove #sibiutiful  #ig_travel #travelgram #instatravel #travelers #travelbloggers #traveladdict #wanderlust #traveltheworld #travelphotography #travellover #igers_travel #mytinyatlas #passionpassport #ilovetraveling #christmasdecor #christmastree #christmas
Instagram post 2191317782084144468_2818008732 Feeling downie? 🤨 Eat a brownie! 😁 🍫
.
.
.
#brownie #dessert #almonds #syndicatgourmet #sibiu❤️ #wheninsibiu #sibiutiful #sibiumylove #sibiuromania #visitsibiu #localfood #seasonalrecipe #eatlocal #slowcooked #slowfood #travelforfood #travelgram #ig_travel #travelers #travelbloggers #neverstopexploring #passionpassport #instamoments #ig_food #foodlover #foodbloggers #instafood #foodie #goodfood #foodstagram
Instagram post 2190237725374648061_2818008732 Hot chocolate time? 😍🍫💛
.
.
.
#hotchocolate #hotcocoa #holidays #christmas #christmastime #christmasisalmosthere #winter #winterwonderland #winterishere  #coziness #hygge #lights #love #chillvibes #travelers #traveling #travelblogger #ig_travel #mytinyatlas #traveladdict #wanderlust #traveltheworld #neverstopexploring #passionpassport #instamoments #postcards #instadaily #igers #igers_travel
Instagram post 2189856550047033390_2818008732 Știți diminețile alea de luni când ai vrea doar să te urci într-o mașină, să pleci unde vezi cu ochii, iar la destinație să îți torni un pahar de vin ars or whatever is your poison? 😅 🥃

Nici bine nu ne-am întors de la Sibiu că ni s-a și făcut dor. 😬
. . . 
#sibiu #romania #transylvania #visitromania #romaniafrumoasa  #romaniatravel #wheninromania #romania🇹🇩 #romaniamea #sibiu❤️ #sibiumylove #sibiutiful  #ig_travel #travelgram #instatravel #travelers #travelbloggers #traveladdict #wanderlust #traveltheworld #travelphotography #travellover #igers_travel #mytinyatlas #passionpassport #ilovetraveling #drinks #mondayblues #addictedtotraveling
Instagram post 2189440979757355329_2818008732 După muuuulte vizite la Sibiu de-a lungul timpului, ieri am descoperit  pentru prima dată sloiul de oaie. În forma originală la piața volantă și în forma elevată la @syndicatgourmet. Dacă vă place aroma cărnii de oaie, trebuie să încercați preparatul acesta. 😊 Cât de armonios se îmbină sloiul cu mămăliga, pelteaua de gutui și strugurii murați, e incredibil... .
.
.
#sloideoaie #localfood #syndicatgourmet #sibiu❤️ #wheninsibiu #sibiutiful #sibiumylove #sibiuromania #visitsibiu #localfood #seasonalrecipe #eatlocal #slowcooked #slowfood #travelforfood #travelgram #ig_travel #travelers #travelbloggers #neverstopexploring #passionpassport #instamoments #ig_food #foodlover #foodbloggers #instafood #foodie #goodfood #foodstagram
Instagram post 2189168923392329111_2818008732 Cotton candy clouds. 🍭Moonshine nights. 🎄 Ferris-wheel lights. 🎅
.
.
.
 #christmasmarket #sibiu #romania #transylvania #visitromania #romaniafrumoasa  #romaniatravel #wheninromania #romania🇹🇩 #romaniamea #sibiu❤️ #sibiumylove #sibiutiful  #ig_travel #travelgram #instatravel #travelers #travelbloggers #traveladdict #wanderlust #traveltheworld #travelphotography #travellover #igers_travel #mytinyatlas #passionpassport #ilovetraveling #christmasdecor #christmastree #christmas

Poţi să ne scrii la…

contact@calatoriisifarfurii.ro

Îi citim

  • Aventurescu
  • Travel Girls
  • Lipa Lipa
  • Chicineta
  • Foodie Family
  • Mariciu
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Social Media

  • Youtube
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

On site

  • Food
  • Travel
  • Drinks

Utile

  • Despre noi
  • Contact
  • RSS Feed

 

"If I’m an advocate for anything, it’s to move. As far as you can, as much as you can. Across the ocean, or simply across the river. The extent to which you can walk in someone else’s shoes or at least eat their food, it’s a plus for everybody. Open your mind, get up off the couch. Move."

 

Anthony Bourdain

Copyright 2016 © calatoriisifarfurii.ro