cadouri_craciun

Călătoriile și mâncarea sunt două din cele mai mari pasiuni ale noastre, dar în egală măsură ne place să dăruim. Ne bucurăm de fiecare dată când facem un cadou reușit, iar pentru că decembrie este luna cadourilor, ne-au tot trecut prin browsere cadouri care mai de care mai faine. Listele noastre au fost deja făcute, dar dacă tu încă nu te-ai hotărât, vrem să îți dăm o mână de ajutor. Am selectat 10 idei de cadouri care s-ar potrivi de minune sub bradul unui foodie sau al unui călător (sau al unui foodie călător, de ce nu?).

Lonely Planet Food Lover’s Guide to the World 

Suntem fani Lonely Planet, iar “Food Lover’s Guide to the World” merită citită din scoarță în scoarță, ca un roman bun. Vrei să știi ce să mănânci când mergi în Thailanda? Sau cum să faci un Bibimbap ca in Coreea? Bineînțeles, le poți găsi și pe Google, dar spunem că-i mai bine să ai toate aceste informații la un loc, în bibliotecă. Cartea conține atât rețete, cât și tips & tricks în stilul caracteristic Loney Planet despre locurile în care să mănânci, plus elemente de istorie despre preparatele în sine și mini-interviuri cu figuri marcante ale bucătăriei mondiale (de ex. Fergus Henderson, părintele bucătăriei britanice moderne). Un must have!

lonelyplanet

foto: www.carturesti.ro

Pernă de călătorie Kikkerland

Momentan, nu am zburat pe distanțe foarte lungi. Dar chiar și un zbor de două ore până la Roma trece mai ușor când ai o pernă de călătorie cu tine. Cea pe care o recomandăm garantează că proprietarul ei va dormi buștean. În plus, gâtul îi va fi recunoscător.

perna

foto: www.zoot.ro

Rucsac Mi-Pac

Într-o vacanță, apreciem ghiozdanele mici, pe care le poți rula într-un bagaj mai mare până ajungi la destinație. Odată plecat la explorat prin oraș, un rucsac mic este perfect pentru a ”găzdui” o sticlă cu apă, o agendă, o hartă și câteva suveniruri pentru cei de acasă.

ghiozdan

foto: www.answear.ro

Adidași New Balance

Suntem fani New Balance. Sunt adidașii pe care ne bazăm cel mai mult în călătorii. Comozi, good looking și foarte rezistenți. În cazul în care călătorul tău are în plan o vacanță cu mulți kilometri pe jos în 2017, suntem siguri că i-ar prinde bine o astfel de pereche.

newbalance

foto: www.answear.ro

Termos Contigo

Cafea, ciocolată caldă sau ceai fierbinte? Indiferent care îi este preferata, un foodie sau un călător va aprecia un termos care să-i țină băutura caldă și în siguranță. :-) Dacă e frumos colorat, din oțel inoxidabil și cu pereți dubli, cu atât mai bine.

termos

foto: www.evomag.ro

Acumulator extern Asus ZenPower

Oricât de mult ne plac hărțile și jurnalele, recunoaștem că smartphone-urile sunt indispensabile în călătorii. Dar hărțile virtuale, aplicațiile și, bineînțeles, internetul, pun mari probleme bateriei telefonului de-a lungul unei zile de călătorie. Din acest motiv, ne bazăm pe acumulatorul extern, iar ZenPower de la Asus este recomandarea noastră.

asus_baterie_externa

foto: www.evomag.ro

Bezele de la Design&After

Bezele în ciocolată caldă. Este una dintre imaginile care caracterizează Crăciunurile noastre. Dacă și foodie-ul tău are o pasiune pentru zahăr, ai putea să îi pui sub brad o pungă de bezele gumate de la Design&After. Și roagă-l să ne spună cum îi place să le mănânce. Întotdeaună căutăm idei noi! :-D

bezele

foto: www.designandafter.ro

Hartă răzuibilă de la Mindblower

Cât de repede poate un călător care a fost în peste 50 de țări să își amintească toate numele acestora? Uitându-se pe propria hartă răzuibilă, normal. :-) E un cadou fun, care se colorează pe măsură ce numărul călătoriilor și al țărilor vizitate crește.

harta-razuibila-am-fost-acolo-01-595x432

foto: www.mindblower.ro

Troller Lamonza

Un troller poate fi un element esențial al unei călătorii. Spunem ”poate fi” pentru că poți călători bine mersi și cu un ghiozdan în spate. Totuși, dacă alegi un cadou pentru cineva care iubește călătoriile, merge pe tocuri și are o pasiune pentru culorile vii, this could do the trick.

troler_lamonza

foto: www.lamonzashop.ro

Jurnal de călătorie Moleskine 

Nu știu alții cum sunt, dar pe noi, când ne ”trăznește” inspirația, trebuie să punem ceva pe foaie. Indiferent că suntem într-o piață din Londra sau pe străzile în pantă din Lisabona, ne place să avem tot timpul în ghiozdan câte o agendă. Jurnalul de călătorie de la Moleskine e mai mult de atât. Pe lângă paginile clasice pe care poți să îți așterni amintirile, are și secțiuni dedicate de planning, wish list și prevede și o împărțire a tipurilor de călătorie: weekend-uri, călătorii scurte sau lungi. Un călător care preferă să își scoată nasul din Google Maps sigur îl va aprecia. :-)

moleskine

foto: www.carturesti.ro