Ce desert pregatim atunci cand nu prea avem chef sa stam in bucatarie, dar ne e pofta de ceva dulce si racoritor in acelasi timp? Reteta asta de tiramisu super fresh, cu capsuni, care e gata in maximum 30 de minute. Enjoy!
Ingrediente tiramisu de vară:
250g mascarpone
80g zahar
5 galbenusuri (folositi doar oua super proaspete!)
200ml smantana pentru gatit, cu 30% grasime
1 pastaie de vanilie
250g piscoturi
1 conserva fructe tropicale
200g capsuni (sau alte fructe proaspete)
menta pentru ornat
Mod de preparare tiramisu de vară:
Intr-un bol mare, mixeaza branza mascarpone cu jumatate din cantitatea de zahar pana l-ai incorporat complet. Toarna smantana treptat si mixeaza incontinuu pana cand se transforma in frisca, isi mareste volumul, devine omogena si cremoasa.
Intr-un bol separat, bate galbenusurile (ai grija ca ouale sa fie foarte proaspete, caci nu vor fi gatite – eu am folosit oua de o zi, din curte – daca ai posibilitatea, procedeaza la fel) cu celelalte 40g de zahar si semintele pastaii de vanilie. Compozitia trebuie sa se dubleze si sa aiba un aspect ca de spuma. 🙂
Toarna totul peste prima compozitie si incorporeaza incet cu ajutorul unei spatule. Da crema la frigider.
Desfa conserva de fructe tropicale (cumpar-o pe cea cu cel mai mic adaos de zahar) si scurge-o de suc. Rupe piscoturile in jumatati sau sferturi (adica, dupa placul tau – poti sa le lasi si intregi daca montezi intr-un vas mai mare).
Asaza piscoturile in pahar (eu am preferat sa nu le mai inmoi, imi plac mai crunchy putin, dar voi le puteti inmuia cate 1/2 secunda pe fiecare parte in sucul din conserva), pune un strat de crema, unul de fructe tropicale, inca unul de crema si un strat final de fructe proaspete – in cazul acesta, capsuni.
Orneaza cu menta, da paharele la frigider 10 -15 minute si serveste-le apoi alaturi de cei dragi sau singur-singurel (ca nu se supara nimeni). 🙂
**
Mi-a placut la nebunie gustul fresh al cremei in combinatie cu fructele proaspete si cu combinatia de fructe tropicale. Total yum! Si la cat de simplu e de pregatit, zau ca ar fi pacat sa nu il incercati si voi. 🙂
Leave A Comment