Haideti sa va spun un lucru. Niciodata nu am stiut sa gatesc in cantitati mici. Stiu sa gatesc pentru 4 persoane, pentru 8, pentru 10, poate chiar si pentru 15, dar ni-cio-da-ta nu am putut gati doar pentru doua persoane (ceea ce nu este neaparat rau pentru ca intotdeauna ne ramane mancare si pentru a doua zi). Asa se face ca atunci cand pregatesc hummus, ma incurc in cantitati (sau, mai bine zis, iar fac cum ma poarta instinctul ma taie capul) si ma aleg cu cel putin 3 boluri pline ochi. Oups!
Din fericire, stiu sa impart lucrurile la 3 asa ca o sa va dau cantitatile retetei astfel incat sa nu mancati doar hummus o saptamana intreaga. Here you go. ?
INGREDIENTE:
250 grame naut uscat cu bob mic
3-4 linguri de pasta de susan (tahini)
3 catei de usturoi
2 linguri de seminte de floarea soarelui
6 linguri de ulei de masline
2 linguri de iaurt de capra
zeama de la 1 lamaie
1/2 lingurita za’atar
1/2 lingurita sumac
sare
piper
MOD DE PREPARARE:
Lasa nautul uscat la inmuiat, peste noapte, intr-un bol cu apa. Sau aproximativ 7-8 ore. Apoi, fierbe-l cu 1/2 lingurita de bicarbonat, 20 – 30 de minute.
Scurge-l bine de apa si pune-l in robotul de bucatarie. Poti sa-l si cureti de pielite daca ai rabdare (devine mai cremos humusul). Eu nu prea am. :-)
Piseaza usturoiul cu putina sare si semintele de floarea soarelui intr-un mojar. Adauga compozitia peste nautul din robot. Adauga si toate celelalte ingrediente de mai sus. Mixeaza totul pana obtii o compozitie pastoasa.
Te poti juca cu ingredientele pana cand hummusul iese exact pe gustul tau. No rules.
Asaza-l frumos intr-un bol, toarna putin ulei de masline deasupra si savureaza-l cu ceapa, sumac si, neaparat, boia afumata, preferata mea. ? Eu prefer sa il servesc cu lipii rumenite bine pe grill pana devin crocante.
O minune! Daca il incerci, ma vei intelege de ce trebuie sa mai pregatesti cat de curand inca un bol.
♥ Lunch at work: Umple o jumatate de borcan cu humus, taie cateva legume (morcov, ardei, telina apio, castravete etc.) in betisoare si asaza-le in picioare, in acelasi borcan. Pune capacul. Te-ai facut cu pranzul de luat la birou, pentru a doua zi. Sanatos si bun.
Leave A Comment