Rețeta de pancakes perfecte sună cam așa. Pentru 8 pancakes (4 mie, 4 lui :)) aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 200 gr făină
- 250 ml lapte
- 2 ouă
- 2 lingurițe praf de copt
- 1/2 lingurițe bicarbonat
- zahăr vanilat
- un vârf de sare
- 3 linguri de ulei
Mod de preparare pancakes:
Amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul și zahărul și dă-le prin sită. Apoi, separă gălbenușurile de albușuri.
Peste gălbenușuri adaugă un vârf de sare și bate-le bine cam 3 minute. Apoi, albușurile trebuie să le mixezi pană încremenesc în bol :), adică pană să poți întoarce bolul invers și ele să nu cadă de acolo. Găsești aici explicată foarte bine tehnica.
Toarnă laptele cu uleiul peste gălbenusuri, apoi adaugă compoziția de ingrediente uscate tocmai obținută (făină, praf de copt, bicarbonat, zahăr – vezi primul pas).
Dacă le preferi cu cacao, acum este momentul în care să adaugi o lingură-două de cacao de calitate. Mixează bine. La final, pune albușurile și amestecă ușor de tot până compoziția devine omogenă.
Unge tigaia cu un cubuleț de unt. După ce s-a topit, șterge-o cu un șervețel de bucătărie. Astfel, clătitele vor obține o culoare uniformă. Cu ajutorul unui polonic, toarnă compoziția în mijlocul tigăii bine încinse. După ce aluatul începe să facă bule la suprafată, poți întoarce clătita pe partea cealaltă. Și gata. Asta e tot!
Eu am așezat câte patru pancakes una peste alta și am pus peste ele dulceată și sos de ciocolată, după preferințe. Voi puteți să le mâncați cum și cu ce vreți.
N-a fost greu, nu? :-)
Găsești varianta video, explicată pas cu pas, în highlights, pe contul nostru de Instagram.
Leave A Comment