N-o să pretindem că burgerii de casă ne ies la fel de buni ca cei pe care îi comandăm când ne e poftă rău (de la South Burger, Burgeria Știrbei sau Circus Pub), dar câteodată ne e drag tare să îi facem cu mâinile noastre. Iar atunci se întâmplă cam așa…
Ingrediente burger:
Compozitie burger:
- 400 g de carne tocată de vită (o puteti toca acasă sau puteți ruga măcelarul să o facă, important este ca măcar o parte din carne să conțină grăsime – ideală este bucata din jurul gătului / greabănul – astfel încât să obțineți un burger suculent)
- sare
- piper
- 1 linguriță de boia afumată
- un strop de Sriracha
- jumătate de ceapă roșie tocată mărunt
- un cățel de usturoi tocat
- o lingură mare de muştar Dijon
Celelalte ingrediente:
- 2 felii brânză cheddar
- câteva felii de bacon rumenite în tigaie
- frunze de salată verde
- ceapă caramelizată (două cepe roșii, zahăr brun, sare, oțet balsamic)
Mod de preparare burger:
Din ingredientele de mai sus (cele pentru compozitie, amestecate bine și lăsate la frigider o oră) ne-au ieşit doi burgeri mari pe care i-am perpelit cam 4-5 minute pe fiecare parte, întorşi din când în când, în puţin ulei de măsline. Am topit și o felie de cheddar peste carnea fierbinte.
Chiflele le-am tăiat pe jumătate, le-am uns cu unt şi le-am rumenit in tigaie pe partea interioară.
Pentru ceapa caramelizată, am tocat două cepe roșii julienne, le-am călit în tigaie cam 15-20 de minute la foc mic, am adăugat 2 lingurițe de zahăr brun, un pic de sare și o linguriță de oțet balsamic și le-am mai lăsat pe foc vreo 5 minute (amestecând mereu).
În final, am asamblat minunea. O frunză – două de salată verde pe chifla de jos, ceapă caramelizată, apoi carnea cu felia de cheddar topită deasupra. Apoi o felie, două, trei (câte vreți voi) de bacon rumenit deasupra, chifla și asta e tot.
Enjoy!
Leave A Comment