Site icon Calatorii si Farfurii

Rețetă: Mousse beat, de ciocolată

reteta-mousse-ciocolata

Rețeta asta de mousse de ciocolată e perfectă pentru acele momente când ai poftă de un desert ciocolatos, dar nu vrei nici să stai prea mult timp în bucătărie. Nu e nevoie să aprinzi cuptorul și nici să deții cine știe ce abilități în bucătărie. Vinul poți să îl înlocuiești cu ce tip de alcool îți place mai mult (coniac, whisky, rom) sau poți să îl scoți de tot din retetă dacă nu te dai în vânt după astfel de arome. Noi l-am pregătit de multe ori și până acum nu s-a plâns nimeni, ba chiar dimpotrivă. :)

 

Ingrediente mousse de ciocolată:

 

Mod de preparare mousse de ciocolată:

Separam galbenusurile de albusuri.

Batem galbenusurile intr-un bol cu 50 ml de vin, sarea si ardeiul iute. Bine de tot pana fac un pic de spuma.

Batem si albusurile cu zaharul pudra pana raman tepene in bol.

Rupem ciocolata in bucati si o topim impreuna cu untul la bain-marie. Adaugam coaja de portocala si amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena. Stingem focul si lasam ciocolata la racit.

Dupa ce aceasta s-a racit, turnam compozitia in galbenusuri in bolul cu ciocolata si incorporam cu ajutorul unei linguri de lemn ori a unei spatule. Adaugam o lingura din albusurile batute. Turnam compozitia de ciocolata peste albusurile ramase si amestecam incet pana la incorporarea completa. Nimic mai simplu.

Turnam in castroane/cani/cesti/ce-avem-prin-casa, ornam dupa cum avem chef (in cazul nostru cu ciocolata rasa si merisoare) si bagam la frigider pentru cateva ore sau pana a doua zi.

This is all. Se savureaza incet, cu rabdare si cu un pahar de vin/sampanie/prosecco langa, sa se asorteze cu deliciosul mousse.

Enjoy!

 

Exit mobile version