Site icon Calatorii si Farfurii

Cum a fost la Bucharest Street Food Festival

14341625_1446549405361062_1865397496_n

Weekend-ul trecut, Bucureștiul a respirat street food. Timp de 4 zile, la Romexpo, a avut loc Bucharest Street Food Festival, cel mai mare festival din Capitală dedicat mâncării stradale, ocazie cu care s-au strâns la un loc peste 60 de vendori din zona de food & drinks, artiști din România, UK, Franţa. Olanda, Suedia şi USA care au întreținut atmosfera și câteva mii de curioși. Printre care și noi, evident. :-)

La Bucharest Street Food Festival am avut ocazia nu doar să mâncăm foarte bine, ci și să călătorim prin diferite bucătării ale lumii, din Italia în Spania, Canada, India şi chiar până în Japonia. Festivalul a fost un bun prilej să revedem oameni dragi, să ascultăm muzică bună (duminică seară am venit în faţa scenei pentru Macanache, dar mai ales pentru Ziggi Recado) și să ne gândim la cum va arăta scena mâncării stradale din București în următorii ani.

Bucharest Street Food Festival vine într-un moment bun. Din ce în ce mai multă lume ia contact cu diferite tipuri de mâncare din întreaga lume, după care se întoarce în țară și caută alternative cât mai aproape de casă. Și de ce să nu mănânci un sandwich cu pulled pork în pauza de la birou sau un hot dog gourmet după program? La festivalul din weekend, am văzut multă lume care se bucura de mâncare, care era interesată de ingrediente, de modalități de preparare și nu în ultimul rând, de gust. A fost un eveniment care a adus mâncarea stradală în lumina reflectoarelor. Ne dorim mult să și rămână acolo. Începutul e super promiţător. :-)

Ce am încercat şi ne-a plăcut la Bucharest Street Food Festival?

Sandwich cu pulled pork de la Meat Busters

Au fost cel mai bine 20 de lei cheltuiți la Bucharest Street Food Festival. Ceafă de porc, gătită multe ore în sous vide, după care afumată într-un grill ceramic Primo, sfâșiată și îndesată bine într-o chiflă, asezonată fie cu cheddar, jalapenos sau sos barbecue și murături. Ce poate fi mai bun?

Gyoza de la Kanpai

Le-am încercat și la Gourmet Festival, deci trebuia să repetăm experiența și la Street Food. Sunt dumplings umplute cu porc, prăjite, pe care este indicat să le îneci în sosul gyoza (pe bază de oțet de orez și sos de soia). Gustă, închide ochii și ești într-un bar din Tokyo. :-)

Arancini de la Grano

La 10 lei o porție de 3 arancini, era greu să găsești un deal mai bun la Bucharest Street Food Festival. Dacă ar fi să le descriem, am spune că sunt chiftele de orez prăjite, umplute cu mozarella. Recomandăm să fie mâncate fierbinți, preferabil alături de un pahar de bere rece.

Arrosticini de la Arrosticini :-)

După ce am mâncat arrosticini în Modena, ștacheta a fost ridicată foarte sus. Dar frigăruile cu carne de miel de la Arrosticini din București sunt o alternativă mai mult decât decentă. Dacă-i găsiți prin parcuri, go for it!

Pizza de la Camionetta

Am testat-o la Bucharest Craft Beer Festival și a fost dragoste la prima îmbucătură. Cea mai bună pizza din București? N-am şti să vă spunem, dar în stradă, nimeni nu se pune cu pizzeria din Land Rover.

Burgeri de la Furgoneta

Pentru noi, într-un burger bun, carnea și pâinea sunt cele care trebuie să se completeze cel mai bine. Celelalte ingrediente își au și ele locul, dar în planul secund. De-asta ne-a plăcut Ăla adevărat de la Furgoneta.

Cafea de la Orygyns

Oricând apreciem un flat white bun, iar cei de la Orygyns s-au ocupat de asta la Bucharest Street Food Festival.

Paella și patatas bravas de la Finca by Alioli

Paella în stradă? Sigur! Cei de la Finca by Alioli au întins o tigaie mare de paella chiar în fața truck-ului și au adus fiesta la festival.

Poutine de la Off the Wall

Greasy și sloppy. Acestea sunt cuvintele care ne vin în minte când vorbim despre poutine. Cartofi prăjiți, cu brânză și cașcaval pe deasupra, acoperiți de un sos gravy, neapetisanți în poze. Dar merg perfect după băutură. :-)

Bere de la Zăganu, Ground Zero, Bereta & Sikaru

Forget about pilsner, drink ale. Adică sora mai aromată, fermentată la temperaturi mai înalte, a berii blonde de pe rafturi. La Bucharest Street Food Festival ne-au trecut prin pahare Morning Glory de la Ground Zero, Ai Pi Ei de la Bereta, Adonis de la Zăganu și Green Griffith de la Sikaru.

Mâncare indiană de la Taj

Samosa și chilli de pui a fost formula câștigătoare la capitolul ”mâncare picantă” la Bucharest Street Food Festival.

Atât am reuşit să testăm noi în zilele de festival, dar şi ceilalţi vendori au venit la fel de bine pregătiţi, cu preparate care de care mai îmbietoare că nu ştiai ce să alegi mai repede. Probabil că cel puţin un sfert din timpul petrecut acolo l-am “pierdut” cântărind deciziile. :-) Ce să alegem, ce să alegem?

Aşteptăm cu sufletul la gură ediţiile viitoare!

Exit mobile version