Vorbim, în sfârșit, despre primul weekend din ultima perioadă în care sunt deschise terasele. Așadar, e și momentul în care vă încurajăm mai mult ca oricând să ieșiți, să revedeți locurile preferate și să susțineți micile afaceri locale. Responsabil, cu distanțarea de rigoare și, bineînțeles, cu rezervare.
- Anika și-a deschis terasa încă de joi, iar cele 16 locuri pe care le au disponibile sunt la mare căutare. Alexandru Dumitru a pregătit pentru oaspeții săi un meniu nou, de sezon, in care găsim roșii românești, pate din ficat de rață, calcan și midii din Marea Neagră sau vită gătită la jar. Detalii și rezervări aici.
- Tot Alexandru Dumitru este și invitatul celor de la Arrosticini în această săptămână – alături de care a pregătit un kit de shaorma gourmet care poate fi pregătit acasă. Detaliile sunt aici.
- Radu Dumitrescu de la Voila ne anunță și el că deschide terasa în weekend. Evident, doar cu rezervare. Detalii și meniu, la cerere, aici.
- Blid – locantă românească au șapte mese pe terasă și un preparat nou în meniu: aripi de rață confiate și varză călită. Și da, mai au și hamsii. Detalii, aici.
- După ce și-au reluat activitatea în urmă cu câteva săptămâni, cei de la Papila au acum și o prispă improvizată, cu o singură masă. :-D Dacă vă simțiți norocoși, aveți detaliile aici.
- Iulian Dumitrescu se desparte de echipa Balls :(, dar nu oricum. Sâmbătă, în Calea Dorobanți 69 se lasă cu multe chiftele făcute din carnea de pe coastele de porc (gătite sous-vide timp de 24 ore) și salată coleslaw. Detalii aici.
- Yuki, poate cel mai autentic restaurant japonez din oraș, și-a deschis terasa. Detalii și rezervări, aici.
- Cei de la Miss Ale – Central Culture fac margaritas și tapas tot weekend-ul. Detalii, aici.
- La Plantini (One Herăstrău Plaza) s-au reluat brunch-urile începând de azi. Info, aici.
- Și tot în One Herăstrău Plaza s-a redeschis și terasa celor de la Pasta del Popolo. Dacă vreți să le faceți o vizită, citiți regulile de aici.
- La Paninaro se întâmplă o dudată frizzante și un pandișpan cu cireșe, urdă și migdale. Iar dacă tot sunteți prin zonă, merită să dați un telefon și să vedeți dacă mai au locuri pe terasă. Detalii, aici.
- Pentru curioși, cei de la Grain Trip pregătesc kvas – o băutură fermentată pe bază de apă și pâine de secară. Detalii, aici.
- Mikkeller redeschide terasa în acest weekend. Detalii, aici.
- Iar dacă tot vorbim despre ce bem în weekend, Hop Hooligans au lansat în această săptămână două beri noi super fructate – un New England IPA cu zmeură și un gose cu piersici, guava și, din nou, zmeură. Detalii, aici.
- Oriel și Bereta TM au lansat împreună alte două beri fructate, dar învechite în butoaie. Ambele sunt gose, iar una dintre ele conține și portocale, vanilie și lactoză. Detalii, aici.
- Nu în ultimul rând, pentru iubitorii de vin, Alira a lansat în această săptămână un nou roze – Aliento – la timp pentru startul verii. Info, aici.
FOTO: Anika