Ne plac brunch-urile pentru că ne fac să ne simțim ca în vacanță fără să părăsim Bucureștiul. Și pentru că reprezintă cel mai bun mod de a începe o zi leneșă de weekend, când ne trezim prea târziu pentru a mai pregăti micul dejun acasă. Așa că atunci când am fost invitați să participăm, la începutul lunii octombrie, la brunch-ul de duminică de la Athenee Palace Hilton, nu am stat pe gânduri.

Am ajuns la Roberto’s (restaurantul hotelului Athenee Palace Hilton) în jurul orei 14:00, când brunch-ul era deja în toi. Un pahar de prosecco mai târziu, ne-am prins că majoritatea preparatelor aparțin bucătăriei italiene (spre deliciul nostru) și aveam farfuriile pline.

Prima oprire a fost la Ice Bar, unde ne-am delectat cu creveți și midii. Am lăsat somonul, peștele spadă afumat și salatele de fructe de mare pentru data viitoare. Iar pentru că fructele de mare merg cu brânzeturile și mezelurile bune (de ce nu?!), am dat o fugă și pe la stația ”Salumeria” înainte să ne așezăm la masă. Pe lângă clasicele Mortadella și Prosciutto di Parma, am încercat și un salam cu fenicul – Finocchiona Toscana și unul presat, tipic regiunii Lazio – Spianata Romana. Plus buratta, cea mai delicioasă brânză proaspătă italiană – cea de la brunch este adusă săptămânal chiar din Puglia.

După aperitiv, am zis să trecem la lucruri mai ”serioase” și am încercat porchetta – corectă, aromată și coaptă exact cât trebuie. În opinia noastră, a fost atracția brunch-ului și ne-a plăcut atât de mult încât am mai cerut o porție. :-)  Pont: dacă ajungi la brunch, încearcă și curcanul rotisat – pielița e to die for.

Spre final de brunch, ne-am făcut curaj să încercăm câte puțin și din preparatele clasice de la Roberto’s – risotto-ul cu fructe de mare, așezat într-o roată mare de parmezan din care te poți servi la discreție, precum și penne alla norma, cu vinete și sos de roșii.

Cât despre desert, numai lucruri bune. Candy bar-ul de la brunch este bogat în dulciuri, mare parte dintre ele franțuzești și italiene. Noi am încercat tarta cu lămâie și bezea, un mousse de ciocolată și macarons.

Pentru noi, duminica petrecută la Athenee Palace Hilton a fost una reușită. Pe lângă faptul că am făcut ”turul” standurilor de mâncare, ne-am relaxat, am ascultat și ceva muzică bună și ne-am revăzut cu oameni dragi. Ceea ce îți recomandăm și ție pentru că brunch-ul se desfășoară în fiecare duminică la Roberto’s, de la ora 13:00 până la 16:30. Fii sigur că faci o rezervare înainte la +40 731 305 777 sau pe e-mail, la reservations@robertos.ro. Enjoy!