INGREDIENTE:

400g de ciocolată amăruie
200g unt
250g zahăr
10 ouă
extract de vanilie
coajă rasă de portocală

 

MOD DE PREPARARE:

Rupem ciocolata în bucăţi, o punem într-o oală, aruncăm untul peste ea. Le topim la foc mic, amestecând continuu.
Separăm 8 dintre ouă. În bolul cu gălbenuşuri adăugăm încă 2 ouă (întregi de data asta!) şi 150 g de zahăr. Adăugăm puţin extract de vanilie şi nişte coajă rasă de portocală. Turnăm ciocolata topită (răcită, între timp) şi amestecăm bine de tot.
Batem cele 8 albuşuri până rămân băţ (ştiţi vechea poveste: întoarceţi bolul invers. Dacă nu cad, sunt bine bătute). Adăugăm treptat 100g de zahăr şi mixăm, dar nu prea mult pentru că nu vrem ca albuşurile să se înmoaie. Când zahărul s-a încorporat, turnăm compoziţia de ciocolată şi amestecăm cât se poate de lent cu o lingură de lemn.
Acoperim tava cu hârtie de copt. Turnăm compoziţia în ea şi o dăm la cuptorul încins la 180 de grade pentru 30 de minute.
După ce trec cele 30 de minute, se stinge cuptorul şi se mai lasă prajitura înăuntru cam 15 minute.

 

Când veţi scoate prajitura din cuptor, veţi observa că se va lăsa brusc. Nu vă speriaţi, e normal să se întămple așa.

Noi am scos din formă, am pudrat-o puţin cu zahăr şi am aşezat lângă ea rodie. Un deliiiiiciu!